1. Bu site çerez kullanmaktadır. Siteyi kullanmaya devam etmeniz halinde çerez kullanımı ile ilgili site koşullarını kabul etmiş sayılırsınız. Daha Fazlasını Öğren.

Kuskus, makarna

Konusu 'Bu Akşamın Menüsü' forumundadır ve cihanusta tarafından 3 Eylül 2008 başlatılmıştır.

  1. cihanusta

    cihanusta Acemi Üye
    Silver

    Katılım:
    14 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    103
    Beğenileri:
    1
    [​IMG]

    Kuskus, makarna, arpa şehriye, pirinç ve bulguru klasik yöntemlerle pişirmek yerine küçük değişiklikler yaparak farklı lezzetler denemeyi seviyorum.

    İşte size farklı bir kuskus makarnası tarifi.



    Malzemeler;

    1,5 Su bardağı kuskus makarnası

    2 Yemek kaşığı sıvı yağ

    1 Paket Knorr Sebzeli Pilav Harcı

    2,5 Su bardağı sıcak su



    Yapılışı;

    Sıvı yağ yayvan bir tencerede kızdırılır ve kuskus makarnası tavaya eklenerek kavrulur.

    Makarnanın rengi koyulaşınca Knorr Sebzeli Pilav Harcı eklenerek 1-2 kez daha karıştırılarak kavrulmaya devam edilir.

    Son olarak sıcak su eklenir ve tencerenin kapağı kapatıllır.

    Kısık ateşte 15 dakika pişirilir.

    Ve tencere ile kapak arasına havlu kağıt konularak pilav gibi demlenir.

    Karıştırılarak servis yapılır. (Pişerken pilav harçları üste çıkıyor)
     
    #1
    Yüklüyor...
  2. acizinim

    acizinim Acemi Üye
    Silver

    Katılım:
    2 Mart 2009
    Mesajlar:
    757
    Beğenileri:
    1
    hmmm....Acıktımmmm...:))
     
    #2
  3. MücTeHiD

    MücTeHiD Tecrübeli Üye
    Süper Moeratör

    Katılım:
    2 Aralık 2008
    Mesajlar:
    3.014
    Beğenileri:
    19
    kus makarnada gözüm galtı be acıktım .tesekkur:))

    [​IMG]
     
    #3
  4. NEZİH

    NEZİH Acemi Üye
    Silver

    Katılım:
    3 Eylül 2009
    Mesajlar:
    14
    Beğenileri:
    0
    Ellerinize sağlık
     
    #4
  5. gulevurgun

    gulevurgun Acemi Üye

    Katılım:
    16 Aralık 2006
    Mesajlar:
    430
    Beğenileri:
    0
    çok güzel görünüyooooo.denemek lazım gelir artıkın....teşekkürler
     
    #5

Sayfayı Paylaş