1. Bu site çerez kullanmaktadır. Siteyi kullanmaya devam etmeniz halinde çerez kullanımı ile ilgili site koşullarını kabul etmiş sayılırsınız. Daha Fazlasını Öğren.

Malatya Kömbesi

Konusu 'Bu Akşamın Menüsü' forumundadır ve cihanusta tarafından 20 Eylül 2008 başlatılmıştır.

  1. cihanusta

    cihanusta Acemi Üye
    Silver

    Katılım:
    14 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    103
    Beğenileri:
    1
    [​IMG]

    Malzemeler
    4 su b. un 1 su b. sıvıyağ 1 çorba k. tozşeker
    yarım p. yaşmaya tuzsu
    iç harcı için:
    200 gr kıyma 1 çorba biber salçası 1 soğan
    2 çorba k. ince bulgur 1 çay b. ceviz
    sıvıyağ tuzkarabiber
    Üzeri için:
    2 çorba k. yoğurt sıvıyağ
    1 yumurta sarısı



    Hazırlanışı
    Önce karıştırma kabına unu alın. içine tozşekeri tuzu ekleyin ve karıştırın. ortasını açın. sıvıyağı ve mayayı alın. mayayı eritin.daha sonra unu yavaş yavaş katarak yumuşak bir hamur hazırlayın. hamur dinlenirken diğer tarafta sıvıyağda soğan ve kıymayı kavurun. içine bulgurucevizituz ve karabiberi ekleyin.hamuru ikiye bölüp tepsi büyüklüğünde açın. tepsiye birinci hamuru yerleştirin. kıymalı harcı içine dökün. diğer hamuru üzerine kapatın. yoğurtyumurta ve sıvıyağ karışımını üzerine sürün.180 derecede alt üst pişirin. Ve afiyet olsun







    ..
     
    #1
    Eski Konular
    Yüklüyor...
  2. berinna

    berinna Acemi Üye
    Silver

    Katılım:
    10 Eylül 2009
    Mesajlar:
    18
    Beğenileri:
    0
    teşekkürler kardeşim...malatyanın her yemeği güzeldir..hele o içli köftesi yokmu..
     
    #2

Sayfayı Paylaş