Çay, yapraktan bardağa çay Çay Atığı -  Yeni Bir Kümes ve Çiftlik Hayvanı Yemi
Turkish Tea

ÇAYKUR- RİZE İSİM LİSTESİ
Avrupa Birliği ve Çay
Çay Kanunu
Çay Kültürü
Çay ve Sağlık
Çayın Dünü Bugünü
Çayınızı Nasıl İçersiniz?
Demlikte Kalan Çayınızı Atmayınız
İyi bir Çay Nasıl Demlenir?
Kuruçayda Kontaminasyon
Mani ve Türkülerde Çay
Yeşil Çay ve Güzellik
Yeşil Çay ve Sağlık


Çay Çeşitleri ve Alternatifleri

Beyaz Çay
Çay Sabunu
Çay Tohum Tozu
Çay Tohumu
Çaydan Kafein
InstantTea
Oolong Çay    Organik Çay
Siyah Çay      Yeşil Çay

Çay Sektörü Üzerine

Çay Borsası ve Faydaları
Çay Sektör. Rasyonelleşme
Çay Sektör. Yapı Değişimi
Çay Sektöründe Yeniden Yapılanma
Çayımız Nasıl Kurtulur
Çaykur'un Devri İçin Bir Model Önerisi
Çaykur'un Geleceği
Sorunlar ve Model Arayışları
Türk Çaycılığında Üç Dönem Üç İsim

...
Üretim ve Kalite

Çayda Nem
Elek Standartları
Fermantasyon - Oksidasyon
Fermantasyon Sistemleri
Kalite Değerleri 
Kuruçay Randımanı
Nostaljik Çay Kalite Raporları
Otomatik Çay Usare Difüzörü
Siyah Çay ve Genel Kusurları
Siyah Çay Üretimi
Siyah Çay Analizleri    Standartları
Tadım Sözlüğü
TGK-Siyah Çay    TS 4600
Türkiye Çay Sanayi Raporu -1963
Üretim Tekniği
Üretimde Kullanılan Bazı Makineler

Tarım

Çay Bitkisinin Özellikleri
Çay Bitkisinin Botanik Tasnifi
Çay Filizleri 
Çay Hastalık ve Zararlıları
Çay Tarımını Geliştirme ve Islahı
Çay Tarımı ve Sanayi
Çay Tohumunun Gelişim Periyotları
Çayda Budama

Çayın Gelişim Süreci 
Çayın Gübrelemesi
İklim ve Toprak İstekleri
Osmanlıda Çay Tarımı
Pestisidler !!!
Sri Lanka'lı bir çay işçisinin bir günü
Toplayacağımız Ürünler Tablosu
TS 3225 Yaş Çay Yaprağı
Bazı Üretici Ükelerden Resimler
Bengaldeş
Burma
Çin
Endonezya
G. Afrika
Hindistan
Japonya
Kamerun
Kenya
Malawi
Malezya
Nepal
Portekiz
Rwanda
Sri Lanka
Tanzanya
Tayland
Türkiye
Uganda
Viet Nam



Yaş Çay Fabrikaları

Çaya Gönül Verenler

Çay Borsaları Çay Kütüphanesi
İstatistik Değerleri
Dönemsel Bazı İstatistikler
  1939 - 1946  
1947 - 1962
  1963 - 1972   1973 - 1984

Kimya ve Biyokimya
Çayda Bulunan Kimyasal Maddeler
Çayın Kimyası - Tea Chemistry
Mineral Maddeler

Dünya Sıralaması - 21 Şubat 2007
1
Çaykur 467.315
2
Doğuş Çay 703.688
3
Karali Çay 939.093
4
Lipton Türkiye 1.072.426
5
Usta Çay 1.155.449
6
Ofçay 1.756.341
7
Deren Çay 1.900.328

 E Mail

Makale ve Proje Çevirileri



Türk Çaycılığının Duayeni
otuzyedi yıl devlette...
yirmibir yıl özel sektörde...
...ve o hala fiili görevde

Çay Sanayinde 58 yıl
Tanıdınız değil mi?
Çay Araştırma Enstitüsü Çay Fizibilite Çalışma ve Araştırmaları  (1986-2004)
Çay Atığı - Yeni Bir Kümes ve Çiftlik Hayvanı Yemi  (2006)  Yeni
Çay Fabrikası Makineleri Üzerinde Gelişen Mikrobiyaller Üzerine Dezenfektanların Etkisi (2006)
Çay Bitkisindeki Flavonoid ve Minerallerin Dağılımı  (2001)
Çay Bitkisinin Fizyolojisi ve Gelişimi  (2004)
Çay Uçucular Üzerine İşleme Tekniklerinin Etkisi (1997)
Çay‘da Flavanollerin Düzeyleri ve Diğer Biobileşenler Üzerine Budamadan Sonraki Zamanın Etkisi (2005)
Çay'da Görüntü İşleme Uygulaması  (2005)
Çay’da ki  Pestisit Kalıntılarının Düzeyini İmalat İşlemi Nasıl Etkiler (2004)

Çayın Taksonomisi ve Genetik Arka Planı - Çayın Çoğaltılması  (2005)
Demleme Sıcaklığı ve İmalat Prosedürünün Bir Fonksiyonu Olarak Çay Kateşinlerinin Ekstrakte Edilebilirliği (2004)
Depolanan Siyah Çayların Stabilitesi Üzerine Gama Işınlarının İndüksiyonu  (2006)
Kültür Bitkilerinde Fenolik Madde Içeriğinin Mevsimsel Değişimi Üzerine Ekolojik Faktörlerin Etkisi (2006)
Siyah Çay İmalatında Dondurarak Soldurma Üzerine Çalışmalar (2006)
Siyah Çayda Kaliteden Sorumlu Bileşiklerin Gelişimi Üzerine Fermantasyon Zamanının Etkisi  (2006)
Siyah Çayın Aroma Bileşenleri ile kalitesi Üzerine Budama ve  Budamadan Sonraki Zamanın Etkisi  (2003)
Siyah Çayın Katı Madde Ekstraksiyon Verimi ve Krema Partikülü Oluşumu Üzerine pH’nın Etkisi  (2001)
Toplama Standardı ve Fermantasyon Zamanındaki Farklılıklardan Kaynaklanan Siyah Çay Kalitesindeki Değişimler (1997)
Yeşil Çayın Kalitesinin Korunması Üzerine Mikrodalga ve Fırında Isıtma Yoluyla Enzim İnaktivasyonunun Etkisi  (2005)





Çay içerisinde hazır
 Sıcak su ekleyin
Tıklayın
Sadece bir dakika, AFİYET OLSUN
TIKLAMA ÇAY,  Bir başkasının bardağından içtiğiniz çay ne kadar sağlıklı? Cam bardağın ikinci bir kişi tarafından kullanılabilir hale gelmesi için gerekli temizlik yapıldığına inanıyormusunuz? Patenti Usta Gıda San. ve Tic. A.Ş. ye ait olan TIKLAMA çabuk hazırlanmasının yanı sıra hijyenik. Tıklayınız.

ÇAY  FABRİKALARI  İÇİN  BİLGİSAYAR  PROGRAMI


Mis Çay Programı,Türkiye' de çay tarımı yapılan illerde (Rize, Trabzon, Artvin, Giresun) bulunan özel sektör yaş çay fabrikaları için yapılmış bilgisayar programıdır. Bu program ile özel sektör yaş çay fabrikaları her türlü işlemlerini bilgisayar ortamında rahatlıkla yapabilmektedir. Üreticiden satın alınan yaş çay mubaya işlemleri, alımyerleri yaş çay stok kontrol işlemleri, çay parası ödeme işlemleri, yasal kesinti işlemleri, kuruçay karşılığı ödeme işlemleri, her türlü ticari mal karşılığı ödeme işlemleri, destekleme primi işlemleri, müstahsil makbuzu basımı, kuruçay stok kontrol işlemleri, müşteri ve personelin cari hesap işlemleri, alımyerleri yaş çay çekim işlemleri, nakliye işlemleri, fabrikalar arası çay aktarma işlemleri, yaş çay kontrol büro işlemleri v.b. fabrikanın ihtiyaç duyduğu diğer işlemler program ile kolayca  yapılabilmektedir.             Görsel bilgi için tıklayınız...